RVO-/huurproject

Of eerder verhuren van uw dak?

Building Energy huurt, via recht van opstal, industriële daken en terreinen waarop we kosteloos een zonne-energie-installatie plaatsen. Zo hoeft u niet te investeren in uw eigen zonne-energiesysteem, waardoor u zich kunt concentreren op de kernactiviteit van uw bedrijf. De goedkope groene energie die u zo genereert, kunt u zelf gebruiken of laten terugvloeien naar het elektriciteitsnet. Bovendien ontvangt u een huursom. Een voordelige energiefactuur verzekerd!

Indien Building Energy uw daken huurt, zijn ze niet alleen verantwoordelijk voor de coördinatie en executie van het project, maar ook sowieso voor het onderhoud ervan.

Turnkey-/Verkoopproject

Een zonne-energie installatie kopen?

Wij bieden u graag een aangepaste oplossing voor het realiseren van uw zonne-energieprojecten. Voor bedrijven en overheden bieden wij twee mogelijkheden aan: ofwel koopt u een installatie, ofwel huurt u er één.

Indien u kiest om een photovoltaïsche installatie te kopen, zal Building Energy nv beginnen met het in kaart brengen van uw huidige energiebehoeften. Zodra we een correct beeld van uw situatie hebben, zoeken we naar de beste oplossing.

De aankoop van een zonne-installatie is vandaag de dag een duurzame investering met een gegarandeerd rendement op lange termijn en dit mede dankzij de steun van de overheid.

Rompslomp

De installatie van zonnepanelen bij particulieren duurt ongeveer één dag. Ook de keuring van uw installatie en de aanmelding bij de VREG nemen wij voor onze rekening.

Mijn dak is niet goed georiënteerd

Alles tussen het Oosten over het Zuiden naar het Westen is in principe goed georiënteerd. 100 % Zuid is natuurlijk het beste. Maar 100 % Oost of 100 % West levert slechts 10 % minder elektriciteit op dan 100 % Zuid.

Rendementsverlies na jaren?

Het rendement van de panelen vermindert jaar na jaar: Het is inderdaad zo dat de pv technologie een beetje degradeert met de jaren, maar onze ET-Solar panelen hebben nog een vermogensgarantie van 80 % rendement na 25 jaar.

Brandveiligheid?

“De brandweer zal niet komen blussen”: Neem gerust de proef op de som en bel naar uw lokale brandweer. Zij zullen u bevestigen dat ze wel degelijk zullen blussen, met of zonder panelen.

Esthetiek van zonnepanelen

Mensen die de panelen niet esthetisch vinden op hun dak kunnen opteren voor een grondinstallatie. Hiervoor is wel een bouwvergunning nodig. Ook het gebruik van zwarte panelen verhoogt de esthetiek.

Verhoging van Verzekeringspolis?

Verzekering: Bij panelen op het dak van een privéwoning, zal uw verzekeringspolis niet stijgen door de installatie van zonnepanelen. Bij een bedrijf kan dit wel een lichte stijging tot gevolg hebben.

Importheffingen op Chinese panelen:

Doordat Europa van mening is dat de Chinese panelen onder de kostprijs op de Europese markt worden gedumpt, werd een minimumprijs afgesproken waartegen alle Chinese panelen die in een Europese haven binnenkomen, gedurende anderhalf jaar, minimaal moeten verkocht worden. Een verdere prijsdaling van de zonnepanelen wordt daarom niet onmiddellijk verwacht.

Invloed Kadastraal Inkomen?

Het Kadastraal Inkomen van de woning zou verhogen: Midden 2013 werd in het nieuws hierover verwarring gezaaid, maar dit werd snel terug rechtgezet. In 2010 werd al in een omzendbrief FOD financiën bevestigd dat het KI niet kan stijgen door het plaatsen van zonnepanelen.