Zonnepanelen kopen: dit krijg je ervoor terug

zonnepanelen kopenZonnepanelen kopen of niet? Het blijft een brandend actueel thema, zeker nu de subsidies zijn afgeschaft. Ben je zelf nog in dubio? Dan kunnen we je meteen geruststellen. Want een investering in zonnepanelen loont wel degelijk nog de moeite. Sterker zelfs: zonnepanelen bieden allerlei evidente en minder evidente voordelen. Een overzicht.

Vaste prijs, vier decennia lang

Hét verkoopargument van zonnepanelen? Hun return-on-investment natuurlijk. Een hoogrendementspaneel kan prat gaan op een lage degradatie en garandeert dus een mooi langetermijnvoordeel. Een pv-installatie gaat makkelijk veertig jaar mee! Bovendien wordt het wegvallen van de subsidies deels gecompenseerd door de daling van de installatiekosten die zich de jongste jaren laat opmerken.

Daarmee ligt het financieel rendement van zonnepanelen een stuk hoger dan wat eender welke bank kan bieden. Energie geproduceerd door zonnepanelen is namelijk niet onderhevig aan de prijsstijgingen van de elektriciteitsmarkt. En die zijn aanzienlijk: de voorbijejaren zijn de energieprijzen gemiddeld met 5,45% gestegen: de laatste drie jaar met 8% en in 2015 opnieuw met 8%. Tel bij die acht procent nog eens de btw-verhoging bij (van 6 naar 21%) en de prijsstijging voor 2015 zal rond de 27% liggen.

Zonnepanelen kopen = duurzaam leven

Droom je ook van een groenere planeet voor je kinderen en kleinkinderen? Tijd om het heft in handen te nemen en te investeren in een pv-installatie. Door zonnepanelen te kopen, maak je de best mogelijke groene investering. Een installatie gaat maar liefst veertig jaar mee en wint het qua overlast veruit van windmolens.

Comfort en meerwaarde

Zonnepanelen zijn ideaal voor wie liever geen verschil maakt tussen dag en nacht. Met een correcte installatie kun je energie helemaal vrij gebruiken hoef je niet langer rekening te houden met dag- of nachttarief.

Interesse? Neem snel contact op!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie