Revolutionaire vernieuwing in de wereld van de omvormers

Onlangs onthulde SolarEdge op de SolarPower International-beurs in Californië (de grootste van de Verenigde Staten) een nieuwe en erg vernieuwende technologie: de HD-Wave. Het betekent een echte revolutie in de sector van de zonnepanelen, vergelijkbaar met de overstap naar flatscreens in de tv-markt.

Hoe werken omvormers?

Omvormers van zonnepanelen zetten zonne-energie om in bruikbare stroom en zijn het belangrijkste onderdeel van een zonnepaneelinstallatie. Zonnepalen produceren namelijk gelijkstroomomvormers en je hebt wisselstroom nodig om bijvoorbeeld elektrische huishoudtoestellen aan te sturen. Welke omvormers moet je kiezen? Dat laat je het best over aan een professional. Het hangt ervan vanaf hoeveel vermogen er nodig is. Ook de prijs van de omvormers hangt daar grotendeels vanaf.

De levensduur van omvormers

De kwaliteit van de onderdelen van omvormers is essentieel. Ze bepalen de levensduur van je zonnepanelen en garanderen een vlotte werking. Omvormers zijn erg gevoelig en bestaan uit elektronische componenten. Als een van de componenten het begeeft, valt de werking stil en moet je de component vervangen. Op de meeste omvormers krijg je een fabrieksgarantie van vijf tot tien jaar.

Waarom zijn de nieuwe omvormers revolutionair?

Dankzij intelligente digitale programmering heeft SolarEdge – een toonaangevend bedrijf in de sector van de zonnepanelen – de HD-Wave ontwikkeld. In deze nieuwe generatie van omvormers zijn gevoelig minder magnetische onderdelen en koelingscomponenten aanwezig. In zonnepanelen omvormertegenstelling tot klassieke omvormers creëert deze technologie een hoge definitie-golf. Doordat er minder magnetische componenten nodig zijn, en dus ook minder koeling, zijn deze nieuwe omvormers meer dan de helft kleiner dan de klassieke en vermindert hun gewicht drastisch.

Het rendement van deze nieuwe omvormertechnologie is eveneens indrukwekkend. De omvormers halen namelijk makkelijk een efficiëntie van meer dan 99%. Zo dragen ze bij aan een meer duurzame energieproductie.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie